Vijesti Društvo Na ljeto u Derventi 50 učenika sa Kosova

Na ljeto u Derventi 50 učenika sa Kosova

1
Foto: Ivan Živković/Derventski list

Na poziv udruženja građana “Veterani FK Vrbas i prijatelji” i Odbora za pomoć Srbima sa Kosova, opština Derventa je prihvatila da učestvuje u humanitarnom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Ovaj projekat tradicionalno i uspješno proteklih pet godina provodi ovo Udruženje i Odbor u saradnji sa gradovima, opštinama i osnovnim školama iz Republike Srpske i Kosova i Metohije, a realizuje se uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. U projekat se do sada uključilo dvanaest opština Republike Srpske.

Planirano je da u okviru ovog projekta u Derventi, od 17. do 24. juna 2017. godine, boravi 50 učenika sa tri nastavnika iz jedne osnovne škole sa Kosova i Metohije koji bi bili smješteni u porodicama na području opštine koje izraze želju da bi bile domaćini djeci. Djeca su iz višečlanih porodica,dobi od 10 do 15 godina. Opština je dužna da obezbijedi prevoz, boravak i smještaj djece, a planiran je i prijem kod načelnika opštine.

Centralni događaj, doček i ispraćaj sve djece sa Kosmeta će biti organizovan u Banjaluci, a svaka opština organizuje posebno doček i ispraćaj svojih gostiju te program boravka djece. Planirano je i ove, kao i prethodnih godina, da bude organizovan prijem kod predsjednika RS, predsjednika Vlade RS i ministra prosvjete i kulture RS.

U organizaciju dolaska djece pored lokalne uprave, uključiće se osnovne škole, Udruženje žena “Derventa”, derventska kulturno-umjetnička društva, Kolo srpskih sestara “Carica Milica”, Turistička organizacija opštine Derventa i drugi.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here