Vijesti Društvo Na najmasovnojoj Šakalijadi do sada odstrijeljeno više od 60 predatora – FOTO

Na najmasovnojoj Šakalijadi do sada odstrijeljeno više od 60 predatora – FOTO

0

Lovačko udruženje „Motajica“ danas je organizovalo do sada najmasovniju „Šakalijadu“ na koju se odazvalo više od 900 lovaca iz čitave BiH i zemalja regiona, a ovom prilikom je odstrijeljeno više od 60 predatora, od čega pedesetak šakala i 15 lisica.

Organizacija ove lovno-turističke manifestacije je započela prije šest godina sa oko 150 lovaca našeg udruženja, da bi ovaj događaj vremenom privlačio sve veću pažnju, naglasio je predsjednik LU „Motajica“ Nenad Čečavac.

Mogu sa ponosom da kažem da smo u potpunosti uspjeli, napravili smo sve ono što smo priželjkivali. Kako smo rasli iz godine u godinu dobijali smo sve veći motiv da napravimo što bolju organizaciju i to nam se sada vratilo. Šakal nam je bro jedan problem u lovištu jer je rasprostranjen, pogoduje mu stanište, a prirodnih neprijatelja, osim nas lovaca, nema, istakao je Čečavac, zahvalivši se Gradskoj upravi i Turističkoj organizaciji na podršci u organizaciji.

Nenad Čečavac i Sebastijan Šorštak

Treću godinu u nizu gosti derventske Šakalijade su i lovci iz Slovenije, na čelu sa Sebastijanom Šorštakom, inspektorom za lovstvo nadležnog ministarstva Slovenije.

Svake godine je sve bolja organizacija, masovniji odaziv i bolji ulov. Sviđa nam se što je pored lova i odstrela šakala jednako važno druženje i upoznavanje ljudi. I u Sloveniji se povećava brojnost šakala koji ugrožavaju autohtone vrste divljači i ostalih životinja, tako da mi skupljamo iskustva ovdje i “kopiramo” lov u Derventi, naglasio je Šorštak, dodajući da se raduje i budućim pozivima.

Održavanje manifestacije podržala je i Gradska uprava Derventa.

Veoma je bitan događaj sa aspekta promocije našeg Lovačkog društva, ali i turističkih potencijala Dervente, kao i za zaštitu prirode. Zadovoljstvo je kada nam dođe ovoliki broj ljudi iz regiona i čestitam organizatorima na ovakvom uspjehu, naveo je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić.

Predsjednik Lovačkog saveza Srpske Savo Minić, inače redovan gost ove manifestacije, istakao je da Šakalijada u Derventi postaje ozbiljna turističko-lovna manifestacija.

Želim da pohvalim domaćina na izuzetnoj organizaciji koja je rezultirala i uspješnim lovom ovog predatora bez ikakvih problema. Lovački savez i nadležno ministarstvo podržava ovakve manifestacije organizacionio i finansijski i ne postoji nijedno udruženje koje može da organizuje ovakve događaje, naglasio je Minić.

Savo Minić

Više sreće i mirniju ruku od drugih imao je Radenko Babić, član Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Doboja.

Prvi put sam na ovoj Šakalijadi i imao sam sreće da uspješno odstrijelim jednog šakala. Zahvaljujem se organizatorima na pozivu. Ovo je hobi koji se voli i rado pohodim ovakve događaje, rekao je Babić, koji se lovstvom bavi 4 godine.

Pored ministra Minića, gosti manifestacije bili su narodni poslanici Igor Žunić i Denis Pijetlović, zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić i brojni drugi gosti.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here