Vijesti Društvo Na raspolaganju lokalnim zajednicama: Inžinjerski bataljon predstavio rezultate trogodišnjeg rada

Na raspolaganju lokalnim zajednicama: Inžinjerski bataljon predstavio rezultate trogodišnjeg rada

0

Danas je u kasarni “Zdravko Čelar” u Derventi održana “Godišnja analiza inžinjerijskih radova za period od 2014. do 2017. godine”, u okviru koje su javnosti predstavljeni rezultati rada Inžinjerijskog bataljona Tehničke podrške stacioniranog u našem gradu tokom navedenog perioda.

Današnja prezentacija bila je prva takva do sada urađena analiza koja je otkrila da je bataljon napravio značajan posao kada je u pitanju djelovanje u opštu korist, rekao je general major Radovan Ilić.

Ostvareni su impresivni rezultati i brojke koje govore koliko smo posla, na koji smo veoma ponosni, uradili, kako za potrebe Oružanih snaga, tako i za pružanje podrške lokalnim zajednicama. Misija inžinjerijskog bataljona je pružanje pomoći prilikom elementarnih nepogoda, što se u Derventi vidjelo naročito 2014. godine, a sigurno je da ćemo nastaviti tim putem, uz paralelno obnavljanje novih i održavanje postojećih mašina, rekao je Ilić.

On je dodao da je pored Dervente, bataljon angažovan i u drugim lokalnim zajednicama, poput Cazina ili Foče, te da se oko 70 odsto aktivnosti odnosi na pomoć lokalnim zajednicama.

Brigadir Mislav Stevančić, komandir brigade Tehničke podrške u okviru koje se nalazi i Inžinjerski bataljon, izrazio je zadovoljstvo reakcijom jedinice tokom prirodnih nepogoda, a naročito sa 400 kilometara saniranih puteva na čitavoj teritoriji BiH u kojoj je bataljon učestvovao.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code