Vijesti Društvo Na zadovoljstvo brojnih seoskih domaćinstava: Ozvaničen početak radova na vodovodu “Lipe”

Na zadovoljstvo brojnih seoskih domaćinstava: Ozvaničen početak radova na vodovodu “Lipe”

2

Danas je ozvaničen početak radova na izgradnji vodovoda “Lipe”. Kada bude završen, kroz najviše 6 mjeseci, derventska vodovodna mreža biće bogatija za novih 40 kilometara, na koju će se priključiti za sada sigurnih 135 domaćinstava koja učestvovala u ovom projektu.

Izgradnjom vodovoda “Lipe” omogućiće se vodosnabdijevanje naselja Kalenderovci, Rapćani, Donji Detlak, dio naselja Bišnja, Osojci i Donja Lupljanica.

Vodovod će se graditi u okviru IFAD projekta, kojeg realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te uz pomoć opštine Derventa i mještana, a vrijednost radova je 620.000 maraka, rekao je Milijan Stojičić, predstavnik Komunalca.

Načelnik opštine Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo zbog početka novog velikog infrastrukturnog poduhvata.

Danas smo i “de facto” izvođača uveli u projekat vodosnabdijevanja zapadnog dijela naše opštine. Kroz manje od pola godine 135 domaćinstava dobiće vodu, rekao je Simić.

Pozvavši i druge mještane da se uključe, Simić je istakao da priključak na vodovod za domaćinstva sada košta 1.500 maraka, dok će se naknadni priključci biti za 1.000 maraka skuplji.

Vladimir Gugutović, vlasnik preduzeća Invest iz Bijeljine, inače izvođača radova, najavio je završetak radova i za manje od predviđenih 180 dana, dok je mještanin Vojo Tepić istakao da je ovaj dugoočekivani projekat od velikog značaja za čitav kraj.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. S, postrovanjem
    Lepa vest uvek dobro došla. Kad je voda upitanju,još veća radost.

    Da li iko ima konkretan odgovor,da li će B Luzani dobiti vodovod.?
    Hfala.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here