Vijesti Politika Načelnik Milorad Simić sa saradnicima u radnoj posjeti Poljskoj

Načelnik Milorad Simić sa saradnicima u radnoj posjeti Poljskoj

0

Delegacije opštine Derventa, u sastavu načelnik opštine Milorad Simić, predsjednik Skupštine opštine Marijan Kljajić i odbornici u Skupštine opštine Slaviša Đuraš i Borislav Golubović, otputovala je danas u posjetu gradu Volomin u Poljskoj.

Poziv rukovodstvu opštine da posjeti Volomin i Volominski okrug uputio je načelnik ovog okruga Kazimir Rakovski prilikom posjete sa poljskim privrednicima Derventi, u decembru prošle godine. Tada je razgovarano o mogućnostima većeg privrednog, kulturnog, sportskog povezivanja i otvaranja bolje saradnje dvije opštine.

Poljska delegacija je tada posjetila firme “Sanino” i “Mrežu Netvork” i tom prilikom su poljski privrednici istakli da imaju kapital za ulaganja i naprednu tehnologiju, ali da traže pogodna mjesta za ulaganja, među kojima je i Derventa. Delegacija Dervente će u Volominu boraviti do 30. marta i posjetiti preduzeća koja su zainteresovana za otvaranje svojih pogona na području opštine Derventa, a radi se o preduzećima iz oblasti proizvodnje guma, hemijske industrije, te proizvodnji cijevi za vodu, kanalizaciju i plin.

Protokolom posjete planiran je i susret delegacije sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Poljskoj, NJ.E.Duškom Kovačevićem.

Načelnik Simić će sa načelnicom Volomina Elžbiete Radvan potpisati Pismo namjere o partnerskoj saradnji između dvije opštine, u cilju promocije regiona i razmjene dobrih iskustava između dvije lokalne zajednice. Saradnja bi trebala da se razvija u oblasti nauke, kulture, sporta, promocije turističkih potencijala, u sferi gradskog upravljanja i razvoju preduzetništva s tim da se u budućnosti može proširiti i na druge oblasti.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here