Vijesti Društvo “Nadeša” odmara i liječi

“Nadeša” odmara i liječi

0

Nenad Kukić (47) iz Osinje kod Dervente već drugu godinu gradi odmaralište „Nadeša“, koje je posvetio svom pokojnom bratu Nadetu, koji je poginuo braneći svoj narod u jedinicama Vojske Republike Srpske, 1. oktobra 1995. godine, u okolini Mrkonjić Grada.

Nadesa, odmara i lijeci

„Uglavnom je sve uradio sam, osmislio ideju i počeo sa gradnjom. Za sada odmaralište se prostire na oko 2000 metara kvadratnih, veoma lijepog ambijenta koji oslikava prošlost osinjskog kraja.“

Dosadašnji posjetiovci imali su priliku da vide bogatu prošlost koju je Nenad kroz sakuplјene i izrađene eksponate sačuvao od zaborava.

„Osjetio sam potrebu da sagradim odmaralište i ostavim uspomenu na svoga brata Nadeta, sa kojim sam upravo na ovom mjestu najviše vremena provodio, dok smo odmarali ili radili na njivi. Većinu eksponata sam rukom izradio, ima jedan dio njih koje sam kupovao, a nešto sam dobio i na poklon“ kaže Nenad.

U planu ima gradnju igrališta za djecu, mostića i vještačkog potočića. Boravak i posjeta u odmaralištu je besplatna, a postoji u spomen sobi kutica u koju se može ubaciti po neka markica ili jača valuta, koja služi za dalјnju nabavku i uređenje cijelog prostora.

„Prije par dana imao sam posjetioce iz Srbije, bračni par koji je došao sa kćerkom, te su napravli na stotine fotografija eksponata. Mnoge od njih po prvi put su vidjeli. Ima tu starog alata za obradu zemlјe, posuđa za spremanje i čuvanje hrane i još mnogo čega. Vjerujem da će posjete odmaralištu u mnogome promovisati naš kraj“ dodaje Kukić.

Sve što je sagradio do sada vrijedno je hvale, a još kada bi lokalna zajednica i turistička organizacija pomogla “Nadeša” bi u potpunosti ispunio očekivanje graditelјa.

“Da se lјudi okuplјaju i druže, da imaju mjesto gdje mogu dolaziti i ugodno boraviti. Vjerovatno će još po neka ideja da se rodi, ali sve u svoje vrijeme.” na kraju zaklјučuju Kukić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here