Vijesti Društvo Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” u rukama derventskog privrednika

Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” u rukama derventskog privrednika

0

Nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” uručene su za 20 istaknutih pojedinaca, ustanova i preduzeća koji su dali veliki doprinos u različitim oblastima društvenog života, stvaralaštva i poslovanja, a među kojima je i direktor kompanije “Sanino” iz Dervente Radovan Pazurević.

Pazurević je dobio nagradu u kategoriji uspješan menadžer prosperitetne kompanije. Velika je čast biti dobitnik ovog prestižnog priznanja.

Očekujem da ćemo svi koji smo dobili ovu nagradu nastaviti djela onog čije ime nosi, rekao je Pazurević.

Priznanja su uručena na svečanosti “Od kapetana Miše do Nikole Tesle” u Banskom dvoru u Banjaluci, a organizator dodjele nagrada je novosadska agencija “Media Invent” u saradnji sa univerzitetima u Novom Sadu, Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, te privrednim komorama Srbije i Republike Srpske.

Na početku svečanosti besjedili su ugledni srpski književnik Pero Zubac i profesor Nenad Novaković. Novaković je istakao da su organizacioni odbor i žiri uložili mnogo truda i želje da ovo značajno priznanje velikog dobrotvora dođe do onih koji sa ponosom mogu da ga nose.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izabran za ličnost godine, za časno ime novinarske profesije nagradu je dobila glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” Borjana Radmanović Petrović, a nagradu da samo dobar čovjek može biti dobar ljekar pripala je Snježani Novaković Bursać.

Među dobitnicima ovog prestižnog priznanja su i potpredsjednik Vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali, i to za unapređenje saradnje Srbije i Srpske, ministarka finansija RS Zora Vidović za visoki profesionalizam i stručnost u radu državnih organa, šef Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti UKC-a RS Vesna Novaković za požrtvovanost i brigu o najmlađima te predsjednik Privredne komore RS Pero Ćorić za unapređenje privrednog ambijenta u Srpskoj i regionu i predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić za značajan doprinos unapređenju komorskog sistema u regionu.

Nagrađeni su i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić za razvojne potencijale, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić za razvojne projekte Gradiške i RS, generalni direktor “Voda Srpske” Miroslav Milovanović za korporativnu i društvenu odgovornost, kao i direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić za realizaciju programa zapošljavanja u Srpskoj, profesorica na Šumarskom fakultetu u Banjaluci Marijana Kapović Solomun za naučnoistraživački rad i visoko obrazovanje te Milijana Okilj iz Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa za očuvanje kulturnog blaga u Srpskoj.

Prestižno priznanje pripalo je i ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Posi za jačanje saradnje Mađarske, RS i BiH, vlasniku preduzeća “MG Mind” i dobrotvoru iz Mrkonjić Grada Mladenu Milanoviću pripala je nagrada “Humanim stopama Svetog Save”, dok je vlasnik kompanije “Tropik” iz Banjaluke Mirko Risović nagrađen za značajne investicije i kvalitet robe i usluga. Preduzeću “IRB-Bor” iz Zvornika dodijeljena je nagrada za najboljeg poslovnog partnera, a preduzeću “Metaledž” iz Prnjavora za afirmaciju stvaralaštva i preduzetničke kulture.

Priznanje koje je ustanovljeno u znak sjećanja na lik i djelo velikog dobrotvora i zadužbinara, srpskog rodoljuba i učitelja Mihajla Miše Anastasijevića ustanovljeno je 2000. godine u Srbiji, a od 2015. godine dodjeljuje se i u Republici Srpskoj.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here