Vijesti Društvo Nagrade najboljim banjalučkim srednjoškolcima

Nagrade najboljim banjalučkim srednjoškolcima

0

Najbolji učenici 17 banjalučkih srednjih škola, danas, 27. januara, dobili su nagrade Grada Banja Luka povodom školske slave – Svetog Save.

Nagrade – 150 KM i dvije knjige: „Odsjaj duha“, autora Tihomira Levajca, i “Ornamentika Vrbaske banovine“, autora Špire Bocarića – najboljim srednjoškolcima uručio je gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, na svečanosti koja je održana u Kulturnom centru Banski dvor.

Gavranović je čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima i zahvalio im što na taj način promovišu svoj grad.

– Današnjom svečanošću Grad Banja Luka želi da promoviše rezultate mladih Banjolučana, koji su najbolji ne samo u svojim sredinama, nego svoje rezultate potvrđuju i na brojnim takmičenjima u regionu i šire – kazao je gradonačelnik najvećeg grada Srpske. U ime nagrađenih učenika, prigodnim govorom, Gradu i gradonačelniku zahvalila se najbolja učenica Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“, Tamara Kunić.

Učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, Predrag Petrović, istakao je da će nagrada za njega biti veliki podsticaj. – Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet i da ga završim sa što boljim prosjekom – rekao je Petrović, koji je više puta nagrađivan na takmičenjima iz struke.

Današnjoj svečanosti dodjele nagrada najboljim srednjoškolcima prisustvovali su pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, Zdravko Marjanović, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, Slavica Kuprešanin, i ombudsman za djecu Republike Srpske, Nada Grahovac.U muzičkom dijelu priredbe nastupili su učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Spisak nagrađenih učenika srednjih škola pogledajte ovdje.

Izvor: banjaluka-info.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here