Vijesti Kultura i obrazovanje Nagrađen filmski projekat Vuka Pijetlovića

Nagrađen filmski projekat Vuka Pijetlovića

0

Prva nagrada na ovogodišnjem konkursu za filmske projekte studenata Katedre za film i televiziju Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta dodijeljena je Sari Radusinović za projekat “Kad zaboraviš juli”, a druga nagrada Vuku Pjetloviću za njegov projekat “So”.

Treću nagradu ravnopravno dijele Boško Krkljaš i Stevan Tomić za filmske projekte “Šta sanjam i šta mi se događa” i “Ista stara priča”.

Filmski projekat Radusinovićeve je melodramska priča koja ima potencijal da postane generacijski film koji preispituje odnose iz prošlosti i kako oni utiču na sadašnjost glavnih likova, dok je projekat „So“ antiratna priča o davanju počasti srpskim žrtvama Odbrambeno-otadžbinskog rata. Kroz odnos dva junaka upoznajemo se sa metodama mučenja srpskih civila u logorima u Derventi početkom rata u BiH, rečeno je ovom prilikom.

Bez ovakve ovakve pomoći, prvenstveno od države i naših profesora, ne bismo mogli sazrijevati u tom smislu… Uz ovakvu pomoć, uvijek je lakše. Ovo je velika odskočna dasku ka nečemu većem, rekao je Pijetlović.

Pijetlović je apsolvent filmske i TV režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a u narednom periodu predstoji osiguravanje sredstava za snimanje ovog filma.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here