Vijesti Kultura i obrazovanje Najbolji među najboljim: Nagrađeni učenici koji su ostvarili izuzetne rezultate – FOTO

Najbolji među najboljim: Nagrađeni učenici koji su ostvarili izuzetne rezultate – FOTO

0
Učenik generacije OŠ “Nikola Tesla” Mihajlo Nožica

Gradonačelnik Milorad Simić danas je upriličio prijem za 95 učenika generacije, nosioca Vukove diplome i pobjednike regionalnih i republičkih školskih takmičenja.

Na tradicionalnoj manifestaciji Gradska upava ih je nagradila za ostvarene uspjehe.

– To su djeca koja su najbolja od najboljih i sa njima i njihovim roditeljima smo danas podijelili zadovoljstvo. Od njih je očekivati da će pronositi lijep glas o svojoj sredini i mi se trudimo da ih i na ovaj način da ih podržimo. Kroz budžet se godišnje izdvaja oko tri miliona za obrazovanje, počev od predškolskog, osnovnog, srednjeg, kroz sipendije studentima i podršku postdiplomcima, naveo je Simić, dodajući da je važno ulagati u mlade ljude.

On je istakao da je trenutno u toku proširenje kapaciteta vrtića Trol, za koju je izdvojeno milion KM vlastitih sredstava, da se rekonstruše objekat OŠ „Nikola Tesla“ u projektu vrijednom oko 5 miliona, kao i da su značajna sredstva uložena u sportske terene i druge projekte namiijenjene prvenstveno mladim.

Muzičku školu OŠ „NikolaTesla“ sa titulom učenice generacije završila je Sara Dubajić.

Ljubav prema muzici su mi usadili roditelji, na njihov prijedlog sam upisala Muzičku školu. Iako sam razmišljala i da odustanem, kasnije sam zavoljela da sviram klavir. Nije bilo lako uskladiti sve obaveze, rekla je Dubajićeva, dodajući da će ipak svoje dalje muzičko obrazovanje podrediti opštem školovanju za carinskog tehničara.

Učenik generacije iste škole je Mihajlo Nožica.

Uz dobru organizaciju, svaki uspjeh je moguć. Najviše sam volio matematiku i na opštinskom nivou sami imao uspjeha. Školovanje ću pamtiti i po svim stečenim iskustvima, dodao je budući učenik gimnazije opšeg smjera u SŠC „Mihajlo Pupin“.

Ekipa folklorne sekcije OŠ „19. april“ drugu godinu zaredom trijumfovala je na republičkom takmičenju. Prethodno smo, među desetak ekipa, bili najbolji na regionalnim takmičenjima, a jedini smo mali muziku uživo za Izvorne derventske igre, rekla je rukovodilac ove sekcije Andrea Miljić.

Sekcija ima 60 članova raspoređenih u dvije grupe, mlađu i stariju, a imamo i veliki broj đaka koji su zainteresovani da nam se pridruže, kaže Miljićeva.

Lena Marić, pobjednik Republičkog takmičenja

Četiri učenika osnovnih škola Mihajlo Nožica (OŠ „Nikola Tesla“), Lana Nikolić (OŠ „19. april“), Dajana Šogorović (OŠ „Đorđo Panzalović“) i Filip Đukić (OŠ „Todor Dokić“), dva srednjih Stefan Milojević (SŠC „Mihajlo Pupin“) i Ivana Nović (Straučna i tehnička škola), te učenica Muzičke škole Sara Dubajić su proglašeni učenicima generacije, dok je 12 učenika OŠ „Nikola Tesla“, dva OŠ „19. april“, sedam SŠC „Mihajlo Pupin“ i jedan Stručna i tehnička škola postalo ponosni nosilac Vukove diplome ukrasivši svjedočanstva svim peticama.

Folklorna sekcija OŠ „19. april“, te učenici Muzičke škole Ana Petković, Lena Marić, Mila Sibinčić i Borko Topić, kao i učenica SŠC „Mihajlo Pupin“ Teodora Milojević u trci na 100 metara, su pobjednici republičkih takmičenja u svojim oblastima.

Ženska rukometna ekipa SŠC „Mihajlo Pupin“, ženska ekipa u prvoj pomoći „Misli mine“ OŠ „Nikola Tesla“, muška ekipa u futsalu OŠ „Nikola Tesla“, ženska ekipa u rukometu JU OŠ „Nikola Tesla“, muška ekipa u rukometu OŠ „19. april“, ekipa u folkloru OŠ „19. april“ i učenik SŠC „Mihajlo Pupin“ Sergej Radanović na takmičenju iz fizike su osvojili prvo mjesto u regionalnim takmičenjima u tek završenoj školskoj godini.

Iz budžeta grada za ovu namjenu je izdvojeno oko 7.500 KM.

Nosioci Vukovih diploma

JU OŠ „Nikola Tesla“ Derventa – Elena Kuzmanović, Mihajlo Nožica ,Stefan Jović, Lara Marković, Vladan Bjelošević, Iskra Tošić , Marco Philip Drittenpreis, Marko Stjepanović, Luka Tomić, Aleksandar Stojčić, Natalija Panzalović, Anđela Veselinović

JU OŠ „19. April“ Derventa – Lana Nikolić, Sofija Todorović

SŠC „Mihajlo Pupin“ Derventa – Stefan Milojević, Boris Miodanić, Bojana Živanić, David Milanković, Bojan Kuzmanović, Nikola Pejić, Milana Kovačević

JU Stručna i tehnička škola Derventa – Ivana Nović

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here