Vijesti Kultura i obrazovanje “Najljepše je đačko doba”: Učenici nekadašnje Učiteljske škole 50 godina od mature...

“Najljepše je đačko doba”: Učenici nekadašnje Učiteljske škole 50 godina od mature obilježili dvodnevnim druženjem – FOTO

1

Maturanti nekadašnje Učiteljske škole „Hasan Kikić“ u Derventi okupili su se prošle subotu na obilježavanju pola vijeka od završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Posebno za ovu priliku pristigli su iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske i daleke Australije, sa ciljem da zajedno proslave ovaj jubilej, evociraju sjećanja i uspomene na školske dane. Njima su se pridružili i profesorica Milica Krpo, koja je doputovala iz Kragujevca, te profesor Boro Tešanović.

Nakon prozivke u muzičkom kabinetu Učiteljske škole, a današnjoj zbornici OŠ „Nikola Tesla“, minutom ćutanja odali su počast kolegama koji više nisu sa nama.

Druženje je nastavljeno na Babinom brdu uz muziku, šale i smijeh. Za ovu generaciju je već postala tradicija da se godišnjica mature obilježava dva dana. Već treći puta svi maturanti koji su došli na okupljanje gosti su Ilije Jovičića , jednog od maturanata, na njegovom imanju u Grku. U prelijepom seoskom ambijentu uz toplu jagnjetinu i ostale đakonije druženje je potrajalo od ranog jutra do kasnih poslijepodnevnih sati. Domaćin i njegova porodica potrudili su se da prirede nezaboravne trenutke maturantima, pjevalo se uz harmoniku, smijalo, a bilo je i suza, posebno na rastanku, saopštili su organizatori.

Ni pola vijeka nije moglo izbrisati sjećanja i uspomene na dane za koje se sa razlogom kaže da su „od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here