Vijesti Sport Najmlađa selekcija ŽRK „Derventa“ drugoplasirana u Mini rukometnoj ligi RS – FOTO

Najmlađa selekcija ŽRK „Derventa“ drugoplasirana u Mini rukometnoj ligi RS – FOTO

0

Proteklog vikenda u Bijeljini je održana završnica Mini lige Republike Srpske za rukometašice rođene 2006. godine i mlađe, na kome su, među sedam ekipa, nastupile i djevojčice Ženskog rukometnog kluba “Derventa“.

Nakon međusobnog odmjeravanja snaga, „Derventa“ je zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku, ostvarivši pet pobjeda i poraz od ekipe ŽRK „Kozarska Dubica“, koja je na završnici pokazala najviše. Pored odličja za drugo mjesto, priznanje je dobila i Tamara Knežević, najbolji golman turnira.

Inače, osim turnira ove vrste, uzrast se takmiči u Ligi Slavonije, a pred posljednje kolo koji će biti održano u Slavonskom Brodu, mlade rukometašice trenutno drže drugu poziciju u ukupnom poretku, u konkurenciji vršnjakinja i Slavonskog Broda, Požege, Orahovice, Nove Gradiške i drugih.

– Na takav vid takmičenja smo praktično primorani, jer u Srpskoj i nema dovoljno ženskih klubova za ligu, a na ovaj način uspijevamo odigrati i po 40 utakmica godišnje uz niske troškove putovanja. Radimo već tri godine i postepeno priključujemo najbolje igračice prvom timu, koji se zbog nedostatka sredstava i dalje takmiči u Drugoj ligi RS, ističe Davor Todorić, koji zajedno sa Jelenom Simić trenira mlade rukometašice Dervente.

Rezultati derventskih rukometašica u završnici Mini rukometne lige: ŽRK „Derventa“ – ŽRK „Dubica 1“ 7:14; ŽRK „Derventa“ – ŽRK „Dubica 2“ 10:2; ŽRK „Derventa“ – ŽRK „Radnik“ 5:0, ŽRK „Derventa“ – ŠR „Banjaluka“ 10:0, ŽRK „Derventa“ – ŠR RK „Bijeljina“ 12:0; ŽRK „Derventa“ – ŠR RK „Bijeljina“ 10:3.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here