Vijesti Društvo Najradosnije okupljanje: Upriličen drugi prijem za majke troje i više djece –...

Najradosnije okupljanje: Upriličen drugi prijem za majke troje i više djece – FOTO

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je upriličio drugi ovogodišnji prijem za majke koje su u proteklih 5 mjeseci rodile treće, četvrto i svako naredno dijete, odnosno blizance.

Od 11. juna do danas jedna majka rodila je blizance, dvije majke dobile su četvrto, a njih 19 na svijet su donijeli treće dijete.

Porodica Pijetlović – roditelji blizanaca

Mi smo podjelu sredstava mogli obaviti i na drugačiji način, ali mislim da je jedan ovakav prijem, koji okupi majke, očeve i drugu djecu jedan lijep i radostan događaj. Kada smo kod pronatalitetne politike moramo istaći da se djeca ne rađaju samo tamo gdje ima puno novca, već gdje ima ljubavi i vjere, poručio je Simić, čestitavši roditeljima prinove.

Među sretnim roditeljima svoje zadovoljstvo prijemom izrazili su i Dario i Bojana Pijetlović, ponosni roditelji blizanaca.

Ovom prilikom roditeljima roditeljima su uručeni pokloni i ukupno 14.600 maraka, odnosno 2.000 za blizance i 600 za svako dijete.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here