Vijesti Sport “Najteži kilometri u životu”: Mikerević savladao izazovnu ORC trku u Tavni –...

“Najteži kilometri u životu”: Mikerević savladao izazovnu ORC trku u Tavni – FOTO

0
Mikerevići savladali izazove

Dervenćanin Dario Mikerević je proteklog vikenda savladao “izazov za one koji vole da pomjeraju granice” – OCR RS Tavna – trku dužine 13 kilometara, isprepletenih različitim preprekama.

Mikerević je dionicu savladao za sat i pedeset minuta, a među 330 takmičara je stigao do 21. pozicije.

Trka je bila baš zahtjevna i teška, i to su možda nateži kilometri koje sam trčao u životu, s obzirom da su neke od prerpeka izuzetno fižički iscrpljujuće. Ovo mi je jedno veliko iskustvo jer sam se takmičio sa odlično spremnim takmičarima iz cijelog regiona od kojih su mnogi profesinalci u ovom sportu, sumira utiske Mikerević, pohvalivši organizatore.

Ponosan je i na šestogodišnjeg sina Luku kojji je u dječijem uzrastu od 5 do 8 godina trčao na 800m i osvojio 4. mjesto.

Inače, staza se prostira kroz brdske i šumske predjele mjesta između Bijeljine i Ugljevika, a ova sportska avantura uključivala je desetine teških prepreka kroz blato, vodu, prašinu i više od 700 metara visinske razlike.

Visoki zidovi, penjanje po užetu, majmunske šipke, puzanje kroz blato, nošenje vreća sa pijeskom, vuča tereta, vodene prepreke o slično bili su samo neki od izazova za 330 odraslih takmičara, kojima se pridružilo još 200 mališana u svojim kategorijama.

“Obstacle course race” (OCR), u prevodu trke sa preprekama, se raširio planetarno i svake godine je sve popularniji.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here