Vijesti Društvo Najuspješnija akcija: Derventski srednjoškolci pokazali humanost – FOTO

Najuspješnija akcija: Derventski srednjoškolci pokazali humanost – FOTO

0

Učenici SŠC „Mihajlo Pupin“ i Stručne i tehničke škole odlučili su ove godine da naše mlađe sugrađane slabijeg imovinskog stanja obraduju prazničnim paketićima. Savjeti učenika proveli su hvalevrijedne akcije tokom kojih je prikupljeno ukupno 125 paketića.

Katarina Gojković, predsjednik Savjeta učenika SŠC „Mihajlo Pupin“, istakla je da su ove godine proveli nekoliko akcija.

Akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“ svakako nam je najdraža jer smo uspjeli da prikupimo rekordnih 95 paketića u vrijednosti od oko 570 maraka. Pikupljali smo slatkiše u 20 odjeljenja i odazvali su se učenici čitave škole, naglasila je Gojkovićeva.

Trideset veoma bogatih paketića pripremili su i učenici Stručne i tehničke škole, u akciji koju je vodila predsjednica Savjeta učenika Jelena Kuzmanović.

Učenici 20 odjeljenja su izdvojili novac, a mi smo ga iskoristili kupovinu slatkiša i korisnih stvari za mališane. Napravili smo 30 veoma sadržajnih paketa i nadamo se da ćemo nekome uljepšati praznike, kazala je Kuzmanovićeva.

Paketići su uručeni predstavnicama Kola srpskih sestara „Carica Milica“, a biće podijeljeni u okviru Božićne humanitarne akcije ovog udruženja.

Posebno nas raduje što će i učenici sa nama dijeliti paketiće potrebitima. Oni nam puno olakšavaju provođenje akcije, rekla je predsjednica KSS Đurđa Pijetlović.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here