Vijesti Kultura i obrazovanje Najveći broj prijavljenih učesnika: Održan 8. Raspjevani maj – FOTO

Najveći broj prijavljenih učesnika: Održan 8. Raspjevani maj – FOTO

0

Večeras je u Centru za kulturu održan muzički festivala “Raspjevani maj” na kojem su se predstavili talentovani mladi pjevači iz dobojske regije i šire.

Ovo je tradicionalna manifestacija koju organizuje Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” već osmi put.

Ove godine imali smo najveći broj prijavljenih, a od njih 23, nastupiće 20 takmičara, dok su troje opravdano odsutni. Nadareni učenici takmičiće se u dvije kategorije, od 1. do 5. i od 6. do 9. razreda, rekao je direktor centra Vladan Popović.

Program je upotpunjen i dramskim komadom inspirisanim filmom “Lajanje na zvijezde” kojeg su odigrali učenici Centra “Budućnost”.

Žiri u sastavu profesorica muzike Milijana Žunić, Valentina Šatara i Mirjana Đukić odlučio je da je među starijim osnovcima najbolja bila učenica 8. razreda OŠ “Branko Ćopić” iz Prnjavora Maja Kitić sa pjesmom “Đelem, đelem”, dok je među mlađim prvo mjesto pripalo Dervenćanki Eleni Matić, učenici OŠ “19. april”, koja je izvela numeru “Zlatni dan”.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here