Vijesti Magazin Najveći izazov do sada: Popović biciklom odvezao turu dužu od 1.000 kilometara...

Najveći izazov do sada: Popović biciklom odvezao turu dužu od 1.000 kilometara – FOTO

0

Boris Popović, istinski zaljubljenik u biciklizam, nedavno je napravio pravi podvig kada je svojim biciklom napravio turu dužu 1000 kilometara kroz BiH i tom prilikom posjetio brojne znamenitosti.

Iako je ideja bila da savlada, zajedno sa još 9 učesnika, “BHard brevet ultramaraton” dug 1.200 kilometara za 90 sati, zdravstvene poteškoće su ga omele u toj namjeri. Ipak, nije želio da odustane, a ostvarena kilometraža je impozantna ako znamo da se ozbiljnije biciklizmom bavi unazad svega dvije godine.

Da podsjetimo, breveti su dugometražne vožnje bazirane na izdržljivosti i nisu takmičarskog karaktera.

Veče prije polaska sam spavao svega 2 sata od uzbudjenja i nervoze, a na nesanicu su se nastavili stomačni problemi, tako da nism ni jeo. Ne čudi zato da sam već na dionici od Banjaluke, preko Manjače do Balkane zaostao stotinjak kilometara. Ipak, prvog dana sam stigao do Kupresa, gdje sam prenoćio, dok su ostali već bili u Mostaru, kako je i planirano, opisuje mladić koji je odvezao brevet trku dužu od 200 kilometara.

Drugog dana uslijedila je vožnja Hercegovinom preko Mostara i Čapljine do Trebinja, a trećeg do Nacionalnog parka Sutjeska i Foče, a potom prečicom do Trnova i Bjelašnice, gdje je sustigao ostale učesnike.

Četvrtog dana smo zajedno nastavili prema Travniku, osvojili smo planinu Vlašić i nastavili dalje preko Donjeg Vakufa prema Jajcu i završili u Banjaluci. Ipak, na 30-ak km pred Banjaluku sam morao prekinuti voznju zbog bolova u koljenu koje mi je zadavalo tolike bolove da sam jedva hodao. Sve u svemu ja sam zadovoljan tim sto sam uspio izvesti, a siguran sam da ću na kraju uspjeti odvest brevet ove dužine, kaže Popović.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku u ovom poduhvatu, a prvenstveno Fitnes centru “FitX”, Tehnocentru, K-netu i preduzeću “MB motors”.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here