Vijesti Društvo Najveseliji prijem: Za 39 najmlađih Dervenćana izdvojeno 19.500 KM

Najveseliji prijem: Za 39 najmlađih Dervenćana izdvojeno 19.500 KM

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić organizovao je danas prijem i uručio po 500 KM za 39 novorođenih Dervenćana koji su na svijet došli od kraja marta do početka juna.

Na drugom ovogodišnjem prijemu za najmlađe Dervenćane pozvane su 16 majki koje su na svijet donijele svoje prvo dijete, kao i 15 majki koje su stekle drugo dijete i četiri koje su se porodile po treći put. Po jedna majka u ovom periodu je rodila svoje četvrto i peto dijete, te blizance, tako da ovih 38 majki brine o ukupno 70 potomaka.

Majka blizankinja Sare i Sofije, Jelena Đuričić istakla je da ovaj vid podrške grada znači mnogo za cijelu porodicu.

Poklon grada za prvo dijete dobila je i Jelena Savić koja ističe da je na početku značajan svaki vid podrške pogotovo kada je u pitanju mala beba.

Gradonačelnik Milorad Simić poručio je da od mnoštva dešavanja koja krase ovaj grad, ovaj prijem je zasigurno jedno od najvažnijih, jer je to kaže prilika da pozovemo i upoznamo roditelje koji su donijeli novu radost Derventi.

Ovog puta to su majke, njih 38 koje su rodile 39 djece, a to je i prilika da se okupimo, fotografišemo, stvorimo uspomene i uputimo lijepe želje novorođenoj dječici, izjavio je Simić.

Za novorođene 23 Dervenćanke i 16 Dervenćana izdvojeno je 19,500 KM iz gradske kase.

U prvih pet mjeseci ove godine je rođeno 85 Dervenćana, a za tekuće pomoći porodici, djeci i mladima budžetom Grada Derventa je izdvojeno 150 hiljada KM.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here