Vijesti Društvo Najveseliji skup: Sa željom da nas svaki put bude sve više –...

Najveseliji skup: Sa željom da nas svaki put bude sve više – FOTO

0

Danas je Centar za kulturu svojim osmjesima uljepšalo osamdesetak naših najmlađih sugrađana, onih čije su majke u proteklih šest mjeseci rodile blizance, trojke ili bar treće dijete. Naime, od septembra prošle godine do danas, takvih je 25 derventskih majki.

Nakon 30 godina naša opština je dočekala trojke Rajka i Mirjane Gibanice, po jedna majka je rodila blizance, odnosno peto dijete, četiri su rodile četvrto, a 18 njih na svijet je donijelo svoju treću bebu.

– Derventa brine o najstarijim, ali i o najmlađim sugrađanima. Dočekali smo trojke i blizance, danas je ovdje 25 majki, koje imaju oko 80 djece. Volio bih da za tri mjeseca, kada se opet ovako sastanemo, bude mnogo više majki, bar pedeset i to bi bio pravi blagoslov. Čestitam njihovim majkama, očevima, dekama, svima koji im se raduju, kazao je načelnik opštine Milorad Simić, dodajući da je danas lijep dan, u kojem je lokalna zajednica pokaza brižnost prema najstarijim i najmlađim sugrađanima.

Majka treće bebe u ovom periodu postala je i Pamela Bundavica.

– Nakon dvije curice obradovao nas je i dječak. Ovakvo okupljanje je jako lijepo, nemamo dosta prilika da se družimo u ovakom broju, zbog svih obaveza koje imamo. Iako je teško i moramo paziti na troškove, možemo živjeti, a za djecu mora uvijek biti, rekla je Bundavica.

Pored načelnika Simića, prijemu su prisustvovali narodni poslanik Igor Žunić, zamjenik načelnika Siniša Jeftić, te načelnici odjeljenja Mirsad Bećirović, Novak Nović i Goran Jevtić. Za ovu namjenu iz budžeta opštine za 2017. godinu izdvojeno je 18.800 maraka.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here