Vijesti Politika Najviše diskusija o Domu zdravlja: Nakon dvodnevnog zasjedanja završena 12. sjednica Skupštine...

Najviše diskusija o Domu zdravlja: Nakon dvodnevnog zasjedanja završena 12. sjednica Skupštine grada Derventa

0

Skupštinska većina je na današnjem nastavku 12. sjednice Skupštine grada Derventa odlučila da dr Mirko Šaran ostaje na čelu Doma zdravlja.

Za razliku od prvog dijela zasjedanja, odbornici su danas bez većih diskusija usvojili odluke o visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD- BLOK ZAPAD“, kao i zaključak o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „GAKOVAC“.

Usvojeni su i izvještaji o realizaciji raspodjele novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela na području Grada Derventa u 2021. godini, uz vrlo slične diskusije koje su vođene i na prvom dijelu sjednice, te o radu Odbora za žalbe Grada Derventa u 2021. godini.

Odbornici Skupštine grada Derventa usvojili su više prijedloga rješenja o izvršenju pravnosnažnih presuda Okružnog suda u Doboju kojima su poništenja ranije donesena rješenja o razrješenju članova stalnih radnih tijela Skupštine grada i članova upravnih odbora javnih ustanova. Radi se o nezakonito razriješenim za vrijeme većine koju je predvodio SDS.

Najviše diskusija izazvale su tačke vezane za Dom zdravlja, kako za izvještaj o poslovanju u 2021. godini, tako i o zahtjevu za razrješenje vd direktora dr Mirka Šarana, te o programu rada i planu za 2022. godinu.

Odbornike SDS-a, prije svih Peru Đurića, zanimalo je zašto dužnosti nije razriješen vršilac dužnosti direktora, te kako je moguće da članovi upravnog odbora budu uzdržani prilikom glasanja o nekim tačkama. Sugerisao je dr Šaranu da je trebao tražiti imenovanje ili razrješenje, te se dotaknuo presude za smrt trudnice koja je izrečena prošle godine.

Dr Šaran je rekao da je nakon sedam godina dugog procesa proglašen krivim, iako u presudi stoji da je poštovao sve procedure zbrinjavanja, ali da je sud prihvatio nalaze vještaka.

Sve se iskomplikovalo kada pacijentkinju primili doktori od kojih je jedna sestra generala Prodanovića a druga supruga ambasadora BiH u Sloveniji dr Živkovića. Više o tome neću reći. Svaki član Upravnog odbora ima pravo da glasa kako želi. Direktor ustanove se bira u Skupštini i ostaje dok se ne razriješi. To ste mogli uraditi i vi dok ste imali većinu, ali to niste uradili, poručio je dr Šaran, dodajući da je bio izložen potpuno degutantnim natpisima po društvenim mrežama.

Šef kluba odbornika SNSD-a Slavko Tomaš poručio je da zahtjev za razrješenje vd direktora Doma zdravlja predstavlja čisto politikanstvo jer uz njega nije predložen drugi kandidat za tu funkciju.

Na kraju, usvojeni su izvještaj o radu za prošlu i plan rada za tekuću godinu, dok je odbijen prijedlog koalicije SDS-DNS-PDP da se razriješi vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja.

Odbornici su imenovali dosadašnjeg v.d. direktora Turističke organizacije grada Biljanu Teofilović za direktora ove organizacije. Razriješeni su v.d. UO Turističke organizacije i Sportskog centra, te članovi nekoliko skupštinskih komisija, a izabrani su kandidati za članove školskih odbora osnovnih škola „Đorđo Panzalović“ iz Osinje i „Todor Dokić“ iz Kalenderovaca.

Podršku odbornika dobili su izvještaji o radu i poslovanju Doma zdravlja, vrtića „Trol“, Narodne biblioteke „Branko Radičević“, Sportskog centra, Centra za kulturu, Gerontološkog centra i Turističke organizcije, kao i planovi ovih ustanova za ovu godinu.

Podržane su i informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u sve četiri osnovne škole i dvije srednje škole. Usvojena je i informacija o stanju grobalja na području grada.

Derventa Cafa

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here