Vijesti Hronika Najviše na Šešlijama: Radarima uhvate i više od 30 prekoračenja brzine tokom...

Najviše na Šešlijama: Radarima uhvate i više od 30 prekoračenja brzine tokom jednog sata

0

Na području Policijske uprave Doboj od 06. do 21. maja 2017. godine sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila. Brzina kretanja vozila evidentirana je upotrebom radarskog sistema „dual“.

Tokom akcije evidentirano je ukupno 1817 prekršaja učinjenih prekoračenjem brzine kretanja vozila. Najveći broj prekoračenja brzine zabilježen je na dionici magistralnog puta M17.2. Šešlije – Derventa gdje je za 8 časova radarski sistem evidentirao 253 prekršaja.

Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemom vršena je na putnim pravcima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica.

Radarski sistemi „dual“, u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja, automatski evidentira brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Navedeni radarski sistem „dual“, ima memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obavještenje o počinjenim prekršajima koji su evidentirani navedenim radarskim sistemom dostavlja se putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here