Vijesti Najave i obavještenja Nakon dugo vremena – predstava: Banjalučko Gradsko pozorište “Jazavac” gostuje u Derventi

Nakon dugo vremena – predstava: Banjalučko Gradsko pozorište “Jazavac” gostuje u Derventi

0

Nakon dugo vremena u Derventi će se ponovo odigrati pozorišni komad, a ovoga puta na binu derventskog Centra za kulturu će glumci Gradskog pozorišta “Jazavac”. Oni će izvesti predstavu “PMS – Post Muški Stres”, koja se na jedan duhovit način bavi problemom muško – ženskih odnosa.

Muškarac je vječita tema ženskih razgovora, od ranog djetinjstva do poznih godina, ali kako žene sazrijevaju, tako se mijenja i njihov odnos prema muškarcima. Koristeći tekstove Duška Radovića, dvije glumice pričaju priče desetaka žena kroz situacije bliske našoj svakodnevici.

– Predstava je namijenjena i muškarcima i ženama. Prvima da saznaju šta žene misle o njima, a drugima zbog mogućnosti identifikacije i pronalaska rješenja problema s prvima. Zgode i nezgode s “jačim polom” u ovoj prvenstveno glumačkoj predstavi, u kojoj do izražaja dolazi talenat glumica, su nasmijavale publiku iz priče u priču, poručuju organizatori.

Inače, Gradsko pozorište Jazavac osnovano je 2006. godine kao neprofitna organizacija sa ciljem da postane pozorište jasnog i prepoznatljivog identiteta, prije svega kroz vlastitu produkciju i prikazivačku djelatnost, a zatim i kroz ostale programske djelatnosti. Misija Gradskog pozorišta Jazavac je uključivanje pozorišne umjetnosti u programe obrazovnih institucija te edukacija djece, mladih i odraslih i poboljšanje njihovog međusobnog razumijevanja kroz pozorišne predstave i druge programe iz oblasti kulture.

Predstava će se izvesti u srijedu, 29. marta, od 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here