Vijesti Društvo Nakon poplava pomoć iz budžeta

Nakon poplava pomoć iz budžeta

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radivoje Bratić izjavio je u četvrtak u Derventi da će Vladi RS predložiti da iz budžeta izdvoji sredstva pomoć nakon poplava.

Nakon poplave pomoc iz budzeta

Bratić je istakao da Ministarstvo poljoprivrede nema obezbijeđen novac za pomoć u slučaju vremenskih nepogoda, ali da će dio sredstava namijenjenih za posticaj poljoprivrednicima biti usmjeren kao pomoć ratarima, čiji su usjevi stradali u ovim poplavama.

“Ne mogu sada reći koliko će ta sredstva iznositi, ali mogu sa sigurnošću poručiti da pomoć Vlade i resornog ministarstva neće izostati” , naglasio je Bratić i istakao da će, prema privim procjenama, obim štete od poplava biti veliki.

On je konstatovao da su ove godine poplave prvo pogodile Hercegovinu,potom Semberiju, a sada i područje od Gradiške do Bijeljine, te ocijenio da su poplave posljedica neulaganja u infrastrukturu odbrane od poplava.

“Godinama se u ovu oblast nije ulagalo. Nije izgrađen ni jedan metar novih odbrambenih nasipa, dok se i stari ne održavaju. Država mora više voditi brigu o ovom problemu kako se ne bi svake godine ponavljala ista priča”, smatra Bratić i dodaje da se o poplavama razgovara samo onda kada se dese.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je posjetio poplavljena područja u opštinam Derventa,Modriča i Petrovo.

Nezavisne novine

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here