Vijesti Društvo Nakon poplava pomoć iz budžeta

Nakon poplava pomoć iz budžeta

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radivoje Bratić izjavio je u četvrtak u Derventi da će Vladi RS predložiti da iz budžeta izdvoji sredstva pomoć nakon poplava.

Nakon poplave pomoc iz budzeta

Bratić je istakao da Ministarstvo poljoprivrede nema obezbijeđen novac za pomoć u slučaju vremenskih nepogoda, ali da će dio sredstava namijenjenih za posticaj poljoprivrednicima biti usmjeren kao pomoć ratarima, čiji su usjevi stradali u ovim poplavama.

“Ne mogu sada reći koliko će ta sredstva iznositi, ali mogu sa sigurnošću poručiti da pomoć Vlade i resornog ministarstva neće izostati” , naglasio je Bratić i istakao da će, prema privim procjenama, obim štete od poplava biti veliki.

On je konstatovao da su ove godine poplave prvo pogodile Hercegovinu,potom Semberiju, a sada i područje od Gradiške do Bijeljine, te ocijenio da su poplave posljedica neulaganja u infrastrukturu odbrane od poplava.

“Godinama se u ovu oblast nije ulagalo. Nije izgrađen ni jedan metar novih odbrambenih nasipa, dok se i stari ne održavaju. Država mora više voditi brigu o ovom problemu kako se ne bi svake godine ponavljala ista priča”, smatra Bratić i dodaje da se o poplavama razgovara samo onda kada se dese.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je posjetio poplavljena područja u opštinam Derventa,Modriča i Petrovo.

Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here