Vijesti Hronika Napadači na popa Savu na slobodi

Napadači na popa Savu na slobodi

0

Dvojica muškaraca, koja su uhapšena u subotu pod sumnjom da su 31. maja pokušali da opljačkaju i ubiju pravoslavnog sveštenika iz Kalenderovaca, kod Dervente, Savu Todorovića, a maltretirali i pretukli popadiju Jelicu, puštena su u nedelju predveče iz pritvora na – slobodu!

Napadaci na popa Savu na slobodi

Razlog za ovaj iznenadni obrt u rasvetljavanju brutalnog napada na porodicu popa Save Todorovića leži u činjenici da Okružno tužilaštvo, pod čijim nadzorom se inače vodi ovaj slučaj, koji je uznemirio i šokirao ne samo derventsku opštinu već i šire, nije produžilo pritvor uhapšenima.

To nam je u ponedeljak potvrđeno i u dobojskom CJB, čiji su pripadnici, pod sumnjom da su pokušali da opljačkaju pravoslavnpg sveštenika i za dlaku ga ubili, u subotu uhapsili dvojicu muškaraca, jednog sa Sokoca, drugog iz Banjaluke.

– Očito je da je dobojsko tužilaštvo izvagalo da prikupljeni dokazi nisu dovoljno “jaki” da osumnjičenima produži pritvor, pa su oni pušteni na slobodu. Pošto rešenje tužilaštva o eventualnom produženju pritvora nije usledilo u toku 24 časa otkako su uhapšeni u pritvoru, a s obzirom na to da je reč o krivičnom delu za koje je zaprećena kazna zatvora veća od pet godina, policija nije više imala zakonskih mogućnosti da ih drži iza rešetaka – rekao je u ponedeljak izvor “Novosti”.

Dobojsko tužilaštvo ovim povodom se nije ni u ponedeljak oglašavalo, a da su uhapšeni pušteni na slobodu nam je potvrdila i Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

– Policija nastavlja istragu i kriminalističku obradu svih osumnjičenih – rekla je za “Novosti” Stanimirovićka.

POLICIJSKA ZAŠTITA

PRVOBITNA vest o hapšenju navodnih razbojnika i napadača na dom popa Save Todorovića, sa velikim olakšanjem je bila primljena među njegovim parohijanima u Kalenderovcima, kao i u samoj Derventi i RS.

– Posle ovog neočekivanog obrta, produžena je stalna policijska zaštita od 24 časa sveštenikovog doma, u kojem se popadija oporavlja, dok je pop Savo i dalje na oporavku u banjalučkom Kliničkom centru – saznaju “Novosti”.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here