Vijesti Hronika Napadaču na sveštenika Todorovića 6 godina zatvora

Napadaču na sveštenika Todorovića 6 godina zatvora

0

Okružni sud u Doboju osudio je Predraga Jovanovića sa područja Vogošće na šest godina zatvora zbog krivičnog djela razbojništva nad sveštenikom Savom Todorovićem u Kalenderovcima, 31. maja ove godine.

Napadacu na svestenika Todorovica 6 godina zatvora

Presuda je donesena na osnovu sporazuma o priznanju krivice.N a službenoj stranici Okružnog suda navedeno je da je Jovanović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, pošto je uzeta kao utvrđena pravosnažna presuda Okružnog suda u Bijeljini po kojoj je on ranije osuđen na 15 godina zatvora zbog teških slučajeva razbojničke krađe i razbojništva.

U obrazloženju presude stoji da je Jovanović u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi upotrebom sile i vatrenog oružja uzeo tuđu pokretnu stvar pri čemu je jednom licu nanesena teška tjelesna povreda.

Razbojništvo je počinio sa osobama čiji su inicijali D.K. i R.K.

Maskirani i naoružani napadači su 31. maja ove godine nasilno provalili u sveštenikovu kuću u Kalenderovcima. Sveštenika Savu i njegovu suprugu Jelicu su fizički maltretirali, a potom su Savi pucali u glavu.

SRNA – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here