Vijesti Društvo Napravljen prvi korak ka proširenju kapaciteta vrtića “Trol”

Napravljen prvi korak ka proširenju kapaciteta vrtića “Trol”

1

Na prošlom zasjedanju Skupštine grada Derventa, prilikom raspodjele suficita iz 2021. godine, oko 170.000 KM izdvojeno je za nabavku prostorija za potrebe boravišnog prostora vrtića „Trol“.

Ta sredstva biće iskorištena za kupovinu dva poslovna prostora koji se nalaze preko puta predškolske ustanove, odnosno prostore nekadašnje posovnice Addiko banke i firme „Sloboprom“ doo Lončari.

Ta dva prostora zajedno sa prostorom Fonda zdravstvenog osiguranja i prostorima koji su već u vlasništvu opštine biće adaptirani i spojeni u jednu cjelinu gdje će biti napravljeno proširenje kapaciteta vrtića, što će biti finansirano od strane viših nivoa vlasti Republike Srpske. Novoadaptirane prostorije će proširiti kapacitet za novih oko 150 mjesta, pojasnio je odbornik Davor Simić, inicijator ovog prijedloga.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. I opet neka djeca nece imati mjesto,dok neka koja jos nisu ni rodjena imaju zagarantovano mjesto ali nema veze jos malo nece imati koga upisati u vrtic a ni u skole

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here