Vijesti Društvo Naređena hitna sanacija tunela kod Foče

Naređena hitna sanacija tunela kod Foče

1

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” raspisaće javnu nabavku hitne sanacije tunela na dionici magistralnog puta Trnovo-Dobro Polje-Miljevina koji je na listi prioriteta za sanaciju.

Iz “Puteva Srpske” su rekli da će dok traje postupak javne nabavke na ovoj dionici, osim postojeće saobraćajne signalizacije, zaštitnih mreža i ograda, biti postavljena i dodatna.

Dodatna saobraćajna signalizacija će sve učesnike u saobraćaju upozoravati na mogućnost odrona, jer se cijela ta dionica nalazi u kosini koje su na nekim dijelovima više i od 100 metara, napominju iz “Puteva Srpske”.

Predstavnici preduzeća “Putevi Srpske” u pregovorima sa Svjetskom bankom ovaj putni pravac su izdvojili kao jedan od prioriteta za sanaciju, a finalizacija i odobrenje sredstava se, kako kažu, očekuju polovinom naredne godine.

Oni su naglasili da se u periodu jeseni i zime dešavaju učestaliji odroni na putevima koji prolaze kroz usjeke.

Javno preduzeće upozorava sve vozače i učesnike u saobraćaju na dodatni oprez, zaključili su u “Putevima Srpske”.

Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva iz Trebinja izvršen inspekcijski pregled tunela na magistralnom putu Foča-Sarajevo da bi se utvrdilo činjenično stanje na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo tridesetosmogodišnji vozač kamiona iz Dervente.

Do nesreće je došlo u tunelu usljed odrona kamena, koji je pao kroz prednje vjetrobransko staklo kamiona i nanio povrede koje su usmrtile vozača teretnog motornog vozila.

Agencije

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here