Vijesti Kultura i obrazovanje Danas izložba mlade umjetnice Sare Savić

Danas izložba mlade umjetnice Sare Savić

0

Narodna biblioteka “Branko Radičević” organizuje izložbu slika pod nazivom “Cjelovitost” autora Sare Savić u subotu (15. avgusta).

Kroz svoj dosadašnji rad istraživala sam odnos čovjeka i prostora u kojem se kreće, kaže mlada umjetnica.

Nastojeći da prikažem dinamičan odnos unutar svega postojećeg često koristim figuru u pokretu, birajući uobičajene položaje tijela, izostavljajući naglašavanje individualnih karakteristika modela. Shodno tome, portret je nekad potpuno zanemaren, gdje ostavljajući lične identitete po strani, naglasak prebacujem na kolektivni identitet. Ovi radovi govore o jedinstvu svega što živi i raste sačinjavajući jedan organizam unutar kojeg mi cirkulišemo u svojoj međuljudskoj zavisnosti, koje postajemo nesvjesni, opisuje svoj rad mlada slikarka.

Sara Savić rođena je 10. marta 1997. godine u Tesliću, a njeno obrazovanje počinje u osnovnoj školi „19. april“ u Derventi, gdje završava i gimnaziju 2016. godine.

Iste godine upisuje Akademiju umjetnosti na Univerzitetu u Banjoj Luci, na odsjeku slikarstvo. Tokom studija bila je stipendista Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i učestvovala je u brojnim kolektivnim projektima i izložbama.

Diplomirala je u julu 2020. godine u klasi profesora Radoslava Tadića, prosjekom 9,74.

Izložba će biti otvorena u 20 časova.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here