Vijesti Društvo “Naša budućnost je – živjeti zajedno”: Svoje rukotvorine predstavila udruženja žena iz...

“Naša budućnost je – živjeti zajedno”: Svoje rukotvorine predstavila udruženja žena iz regije – FOTO

0

Udruženje žena Derventa danas je Centru za kulturu organizovalo prodajnu izložbu rukotvorina na kojoj su svoje radove predstavile saradnice iz nekoliko susjednih opština. Manifestacija je održana u okviru projekta “Naša budućnost je – živjeti zajedno”.

Svoje radove predstavile su članice organizacije iz Liješća, Kotorskog, Jelaha, Makljenovca i Dervente, a u programu su učestvovali i Književni klub Vihor iz Dervente i Dramski studio koji je izveo dramoletu pod nazivom “Živjeti zajedno”.

Cilj ove aktivnosti, provedeno u okviru programa “ProBudućnost” je promocija multikulturalnosti kroz upoznavanje, saradnju i povezivanje žena i djevojaka različite etničke pripadnosti.

U okviru manifestacije održan je i okrugli sto n temu “Uloga žena u izgradnji mira i pomirenja“ na kojem su učestvovale predstavnice ženskih organizacija i institucija. Zaključili smo da je potrebno nastaviti afirmaciju žena kao nezaobilazan faktor u jačanju mira i sigurnosti, da organizacije žena koje su učestvovale u projektu nastave s promovisanjem uloge žene u izgradnji mira i pomirenja, uključujući i druge organizacije u ove aktivnosti, posebno iz seoskih sredina, saopšteno je iz UŽ Derventa.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Milorad Simić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here