Vijesti Društvo Borba protiv nasilja u porodici zahtjeva stalan angažman

Borba protiv nasilja u porodici zahtjeva stalan angažman

0

Službenici Policijske stanice Derventa danas su organizovali sastanak kojem su predstavnici Osnovnog suda, Gradske uprave, Centra za socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje  i Udruženja žena Derventa razgovarali i devijantnoj pojavi nasilja u porodici i krivično-pravnim i drugim oblicima reagovanja na ovu pojavu.

Sastanak je održan u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja se provodi u periodu od 25.11. do 10.12.

U toku sastanka izvršena je analiza dosadašnjeg zajedničkog rada ovih institucija u pogledu nasilja nad ženama, kao i rad Multisektorskog tima koji djeluje na području grada Derventa. Zajednički stav prisutnih jeste da se radi o jednoj aktuelnoj problematici koja zahtjeva stalno razmatranje i stalni rad, te spremnost zajedničkog djelovanja i nastavak dalje saradnje u pogledu ove problematike, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Policijska uprava Doboj apeluje da svaki vid nasilja prijave policiji na besplatni broj telfona 122 potpuno anonimno ili najbližoj Policijskoj stanici.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here