Vijesti Kultura i obrazovanje Nasmijali brojne Dervenćane: Odigrana predstava “PMS – Post muški stres”

Nasmijali brojne Dervenćane: Odigrana predstava “PMS – Post muški stres”

0

Humoristična predstava „PMS – Post muški stres“, u izvođenju Sandre Ljubojević i Dragane Marić, glumica banjalučkog Gradskog pozorišta „Jazavac“, nasmijala je sinoć oko dvije stotine posjetilaca derventskog Centra za kulturu.

Predstava, prije svega, na duhovit način opisuje komplikovane odnose žena prema muškarcima, a sve to kroz njihove svakodnevne međusobne razgovore, počev od najranije mladosti do poznih godina. Kako se tokom tog perioda mijenjaju i muškarci i žene, a svi se nalaze pod uticajima svojih prijatelja, televizije i drugih brojnih faktora, tako se od početne averzije u ranom djetinjstvu, dolazi do „trke“ za muškim polom u zrelijim godinama. Kako one sazrijevaju tokom predstave, mijenja se i njihov odnos prema muškarcima, a zgode i nezgode s “jačim polom”, u kojoj je do izražaja došao talenat sjajnih glumica, nasmijavale publiku iz priče u priču.

A kad tome dodamo da je komad rađen po djelu „Ženski razgovori“ Dušana Kovačevića, dakle iz perspektive jednom muškarca, dolazimo do jasne poruke – nema pravila i da su svi ti odnosi zasebni. Zanimljivo je i da predstava nema režisera, te da su je upravo mlade glumice, uz pomoć dramaturga Maria Ćulum, Kovačevićev  ekst prilagodile predstavi.

Inače, Gradsko pozorište “Jazavac” postoji već deceniju zahvaljujući entuzijastima koji su čitav projekat i pokrenuli, bez stalnog izvora finansiranja.

Derventa Cafe

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here