Vijesti Politika Nastaviti saradnju: Ambasador Japana u BiH Ito Makoto posjetio Derventu

Nastaviti saradnju: Ambasador Japana u BiH Ito Makoto posjetio Derventu

1

Ambasador Japana u BiH gospodin Ito Makoto posjetio je danas Derventu i tom prilikom razgovarao sa delegacijom gradske uprave predvođenom gradonačelnikom Miloradom Simićem.

Gradonačelnik Simić podsjetio je da je ambasada “Zemlje izlazećeg Sunca” već pomogla provođenje pet projekata u Derventi.

I današnji susret je poslužio da predstavimo naš grad, na šta smo ponosni, koje su nam prednosti, a koje mane, ali u svakom slučaju nadam se da ćemo saradnju nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Ambasada Japana uglavnom podržava obrazovne projekte i ulaganje u zdravstvo, tako da ćemo se javiti na pozive ove institucije i za realizaciju rekonstrukcije OŠ “Nikola Tesla” i za sanaciju biblioteke SŠC “Mihajlo Pupin”, otkrio je Simić.

Ambasador Makoto je naglasio da je prvi put u našem gradu, ali da mu je poznata dosadašnja saradnja između Ambasade i naše lokalne zajednice.

U Derventi živi državljanka Japana koja ovdje podučava japanski jezik, tako da je i to jedan od razloga zbog kojih sam želio da posjetim Derventu. Drago mi je što smo bili i prilici da razgovaramo o budućoj saradnji i siguran sam da ćemo imati dosta mogućnosti za to, poručio je ambasadror Makoto.

Ambasada Japana do sada je u Derventu uložila oko 400.000 evra.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here