Vijesti Društvo Nastavljaju širenje: “Amika” proslavila prvih 20 godina uspješnog poslovanja – FOTO

Nastavljaju širenje: “Amika” proslavila prvih 20 godina uspješnog poslovanja – FOTO

0
Vlasnici preduzeća sa direktoricom Sonjom Markelić na svečanom prijemu

Prijemima za poslovne partnere i zaposlene u kolektivu kompanija za proizvodnju obuće “Amika“ svečano je obilježila uspješnih 20 godina poslovanja u našem gradu.

Jedan od najvećih poslovnih subjekata u Derventi sa radom je započeo 2003. godine kada je ovo preduzeće preuzelo nekadašnji „DEMOS” i njegovih 116 radnika.

Uspješno poslujemo u dva sektora, u sektoru proizvodnje kožne ženske obuće i sektoru brizgane obuće koju danas pravimo na 24 mašine, a 2005. godine je bila samo jedna. Od tada do danas smo proizveli 104 miliona pari odjeće i sve izvezli na inostrano tržište, podsjetila je direktor preduzeća Sonja Markelić.

„Amika“ danas godišnje izvezu robu vrijednosti od oko 25 miliona maraka, a trenutno zapošljava 655 radnika. Njih 37 od početka čine ovaj kolektiv, pa ih je rukovodstvo preduzeća obradovalo priznanjima za njihovu odanost i posvećenost.

Posljednja veća investicija je bila otvaranje proizvodnih pogona u Brodu gdje zapošljavaju pedesetak radnika sa tendencijom rasta. Širenje proizvodnje najavljuju i u narednom periodu.

Trenutno smo orjentisani ka automatizaciji proizvodnje i nabavci novih modernih mašina, te ulaganju u energetsku efikasnost fireme. Uvjek imamo potrebu za radnicima jer želimo da širimo proizvodnju, kaže Markelićeva.

Prijemu su prisustvovali i vlasnici preduzeća Gianfranco, Giuseppe i Paolo Modenese, predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić, direktor Unije poslodavaca RS Saša Ačić, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i mnogi drugi.

“Amika” je jedna od 10 italijanskih firmi u Derventi, gdje ukupno posluje 33 strane kompanije.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here