Vijesti Hronika Nastavljena ekshumacija posmrtnih ostataka ratnih žrtava

Nastavljena ekshumacija posmrtnih ostataka ratnih žrtava

0

Na lokalitetu mezarja Prvi kvart u opštini Derventa od juče vrši se proces ekshumacije koju nadgleda i koordinira istražilac Posebnog odjela za ratne zločine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na navedenoj lokaciji do sada su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest osoba, a proces ekshumacija se nastavlja i narednih dana.

Pronađeni  posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativno-identifikacioni centar (KIP) Šejkovača u Sanskom Mostu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava, kažu u Tužilaštvu BiH.

U procesu ekshumacije sudjeluju službenici Instituta za nestale osobe BiH,  ljekar specijalista sudske medicine, kao i službenici Policijske stanice Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here