Vijesti Kultura i obrazovanje Nastavljena saradnja Glossa centra i vrtića „Trol“: Mališani vježbali i učili njemački...

Nastavljena saradnja Glossa centra i vrtića „Trol“: Mališani vježbali i učili njemački jezik – FOTO

0

U saradnji vrtića „Trol“ i Glossa centra za njemački jezik Derventa danas je u ovoj predškolskoj ustanovi održan Sportski dan u okviru kojeg su polaznici, uz fizičke aktivnosti u okviru Školice sporta, učili i njemački jezik.

Naime, u okviru specijalizovanih aktivnosti ove ustanove odvija se i Školica njemačkog jezika, a Glossa centar Derventa je već drugu godinu u nizu stručni saradnik za tu oblast.

Organizovali smo sportski dan jer naš centar primjenjuje savremene metode učenja njemačkog jezika, poput “clil” metoda, koji podrazumijeva učenje njemačkog i još jednog predmeta, npr. matematike, likovnog ili u ovom slučaju sporta. Uz redovne vježbe koje mališani izvode, mi smo pripremili igrice i pjesmice koje imaju veze sa sportom i njemačkim jezikom, pojasnila je Dejana Drobić, koordinator poslovnice Glossa centra u Derventi.

Zadovoljstvo saradnjom izrazila je i direktorica vrtića Gordana Simić.

Posebno mi je drago što u okviru naših specijalizovanih programa dolazi do saradnje naših stručnih saradnica, i to na njihovu inicijativu. To znači da nismo morali uložiti mnogo truda kako bismo spojili ove specijalizovane programe i ljude koji rade u njima, istakla je.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here