Vijesti Magazin Nastavljena tradicija: I ove godine održan plivački maraton na Ukrini

Nastavljena tradicija: I ove godine održan plivački maraton na Ukrini

1

Plivački maraton na rijeci Ukrini, četvrti u nizu od posljeratnog obnavljanja, održan je juče na Patkovači.

Šest derventskih ljubitelja zdravog života odlučilo se da odmjeri snage na stazi dugoj 1.000 metara, a najbrži je ove godine bio profesor fizičke kulture Bojan Ristić. Pored “maratonaca”, organizovana je trka dužine 400 metara za veterane i mlađe takmičare.

Naravno, rezultatski značaj je bio u drugom planu, a afirmacija Ukrine kao mjesta za aktivan život i dobro druženje prioritet. Kao jedna od rijetkih rijeka koje imaju miran tok, Ukrina omogućava rekreativcima plivanje na duže dionice.

Inače, ovaj plivanje maratona na Ukrini započeto je početkom osamdesetih godina, na inicijativu pokojnog Pave Bandića i uz podršku entuzijasta Mirsada Haurdića i Drage Žunića. Sve do devedesetih trka je privlačila naše mnogobrojne sugrađane na obale Ukrine, a plivalo se od Patkovače do Ploča i nazad, čitava dva kilometra. Zahvaljujući grupi derventskih rekreativaca i ljubitelja zdravog života, predvođenih Nenadom Stefanovićem, ova lijepa tradicija je obnovljena prije 4 godine.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code