Vijesti Društvo Nastavnik i dio učenika OŠ „Nikola Tesla“ u izolaciji

Nastavnik i dio učenika OŠ „Nikola Tesla“ u izolaciji

0

Virus korona potvrđen je kod jednog nastavnika u Osnovnoj školi “Nikola Tesla”. Kako bi se spriječilo širenje infekcije Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa, a na osnovu preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, preduzela je sve propisane mjere. Osim zaraženog nastavnika i pet grupa učenika je stavljeno u izolaciju.

Prema riječima epidemiologa derventskog Doma zdravlja Milene Bjegović Đujić oboljeli nastavnik se dobro osjeća, a učenici koji su bili u kontaktu sa zaraženim stavljeni su u izolaciju.

Obavili smo anketiranje zaposlenih i oboljelog, koji ima lakšu kliničku sliku. Prema dobijenim podacima osoblje škole se pridržavalo svih preporučenih mjera čime je smanjen rizik za prenos infekcije. Učenici koji su bili u kontaktu sa oboljelim nastavnikom su stavljeni pod zdravstveni nadzor. Oni učenici koji su u prethodnom periodu pokazali bilo koji od simptoma infekcije testirani su i čekamo njihove nalaze, rekla je dr Bjegović Đujić.

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran istakao je da se prati stanje, kako u OŠ „Nikola Tesla” tako i u ostalim školama na području opštine.

Od samog početka školske godine bili smo u kontaktu sa upravom škole i dosad su ispoštovane sve preporučene mjere, odnosno dezinfekcija školskih prostorija, nošenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance, rekao je Šaran.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić istakao je da je veoma važno da u ovoj situaciji čuvati zdravlje učenika, kao i njihovo pravo na sticanje znanja.

Školski objekat je ponovo dezinfikovan protekle subote, a nastavićemo kao i do sada, da poštujemo sve preporučene mjere. Prioritet nam je bio izolovati učenike sa kojima je oboljeli bio u najbližem kontaktu, tako da je otprilike pet grupa đaka izolovano na pet dana. Za te učenike čekamo dalje instrukcije, a za sada smo pokrenuli „Viber“ grupe, tako da su nastavnici u kontaktu sa tim učenicima, rekao je direktor Đurić i dodao da je pronađena zamjena za oboljelog nastavnika kako učenici ne bi propustili gradivo.

Iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu saopšteno je takođe da je negativan nalaz učiteljice iz Kostreša tako da je nastava u toj školi normalizovana.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here