Vijesti Društvo Nastavnik i dio učenika OŠ „Nikola Tesla“ u izolaciji

Nastavnik i dio učenika OŠ „Nikola Tesla“ u izolaciji

0

Virus korona potvrđen je kod jednog nastavnika u Osnovnoj školi “Nikola Tesla”. Kako bi se spriječilo širenje infekcije Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa, a na osnovu preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, preduzela je sve propisane mjere. Osim zaraženog nastavnika i pet grupa učenika je stavljeno u izolaciju.

Prema riječima epidemiologa derventskog Doma zdravlja Milene Bjegović Đujić oboljeli nastavnik se dobro osjeća, a učenici koji su bili u kontaktu sa zaraženim stavljeni su u izolaciju.

Obavili smo anketiranje zaposlenih i oboljelog, koji ima lakšu kliničku sliku. Prema dobijenim podacima osoblje škole se pridržavalo svih preporučenih mjera čime je smanjen rizik za prenos infekcije. Učenici koji su bili u kontaktu sa oboljelim nastavnikom su stavljeni pod zdravstveni nadzor. Oni učenici koji su u prethodnom periodu pokazali bilo koji od simptoma infekcije testirani su i čekamo njihove nalaze, rekla je dr Bjegović Đujić.

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran istakao je da se prati stanje, kako u OŠ „Nikola Tesla” tako i u ostalim školama na području opštine.

Od samog početka školske godine bili smo u kontaktu sa upravom škole i dosad su ispoštovane sve preporučene mjere, odnosno dezinfekcija školskih prostorija, nošenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance, rekao je Šaran.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić istakao je da je veoma važno da u ovoj situaciji čuvati zdravlje učenika, kao i njihovo pravo na sticanje znanja.

Školski objekat je ponovo dezinfikovan protekle subote, a nastavićemo kao i do sada, da poštujemo sve preporučene mjere. Prioritet nam je bio izolovati učenike sa kojima je oboljeli bio u najbližem kontaktu, tako da je otprilike pet grupa đaka izolovano na pet dana. Za te učenike čekamo dalje instrukcije, a za sada smo pokrenuli „Viber“ grupe, tako da su nastavnici u kontaktu sa tim učenicima, rekao je direktor Đurić i dodao da je pronađena zamjena za oboljelog nastavnika kako učenici ne bi propustili gradivo.

Iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu saopšteno je takođe da je negativan nalaz učiteljice iz Kostreša tako da je nastava u toj školi normalizovana.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here