Vijesti Kultura i obrazovanje Nataša Plavšić: Svetosavska povelja motivacija za dalji rad

Nataša Plavšić: Svetosavska povelja motivacija za dalji rad

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je upriličio prijem za nastavnicu razredne nastave Natašu Plavšić, laureata ovogodišnje Svetosavske nagrade.

Nagradu sam dobila od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za cjelokupan rad u nastavi i vannastavnim aktivnostima, saradnji sa roditeljima, ali i saradniji sa lokalnom zajednicom, čija podrška nije izostala, rekla je Plavšićeva ovom prilikom.

Za svakog učitelja i prosvjetnog radnika svaki vid nagrade je zadovoljstvo, a Svetosavska nagrada posebno, jer je utkan lik i djelo Svetog Save. To je potvrda da smo na dobrom putu i čast za moj radni kolektiv OŠ “19. april”. Nagrada je i podstrek i motivacija za dalji rad, tako da pored festivala i učionice na otvorenom, sada razmišljam da dodamo stazu prema učionici i klupe pored drvoreda, rekla je novinarima Plavšićeva, zahvalivši se i đacima i njihovim roditeljima.

Direktor škole Elvira Miljić kaže da se Svetosavska nagrada dodjeljuje od prošle godine prema posebnom pravilniku vaspitačima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama.

Ove godine, na prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno usvojen, iz našeg kolektiva je nagradu dobila Nataša Plavšić zbog svega što je pružila našoj školi i gradu. Iako se nagrada dodjeljuje za rad u jednoj školskoj godini, mi smo je kandidovali zvog njenog cjelokupnog doprinosa i kreativnosti po kojoj se ističe, kaže Miljićeva.

Načelnik opštine čestitao je Plavšićevoj i rukovodstvu škole na postignutim uspjesima i osvojenoj nagradi.

Svetosavskom nagradom za školsku 2019/2020. godinu Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Republici Srpskoj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here