Vijesti Društvo Ne postoji bezbjedna pirotehnika: Osnovcima održano predavanje “Petarde nisu igračke”

Ne postoji bezbjedna pirotehnika: Osnovcima održano predavanje “Petarde nisu igračke”

0

Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović i pomoćnik komandira Aleksandar Đekić posjetili su zadnjeg dana nastave Osnovnu školu „19. april“ te tom prilikom su za oko 80 učenika održali predavanja na temu „Petarde nisu igračke“.

Predavanjima se želi preventivno djelovati na suzbijanju posljedica koje mogu nastupiti usljed nepravilne upotrebe pirotehnike koju najmlađa populacija koristi prilikom obilježavanja novogodišnjih i božićnih praznika.

U okviru pomenute kampanje izvršen je obilazak preduzeća koja se bave prodajom pirotehničkih sredstava. Policijski službenici naše Uprave će i tokom narednih dana nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava i upotrebe istih protivno zakonskim propisima, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Policijska uprava Doboj apeluje i na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama naročito su opasne na mjestima gdje se okuplja veći broj građana i svako ko želi da na taj način podijeli „veselje“, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život, stoji u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here