Vijesti Društvo Не заборавља коријене: Канадска хуманитарка стиховима и поклонима увеселила најмлађе Дервенћане

Не заборавља коријене: Канадска хуманитарка стиховима и поклонима увеселила најмлађе Дервенћане

0

У организацији Кола српских сестара “Царица Милица” и Народне библиотеке “Бранко Радичевић” вечерас је одржана књижевна вече за дјецу на којој се најмлађим Дервенћанима представила књижевница и хуманитарка Гордана Петковић Лаковић.

Дервента није случајно одабрана за ово гостовање, с обзиром да дуже времена познајем Ђурђу Пијетловић, предсједницу КСС “Царица Милица”, рекла је овом приликом канадска хуманитарка српских корјена.

Уз њу сам мало више сазнала о Дервенти и причајући са њом сам пожељела да учиним нешто за дјецу Дервенте, наравно у границама својих могућности. Морамо да анимирамо дјецу да упознају писце које их могу научити нечему новом. Иако сам већ дуго у емиграцији, поборник сам српске културе, језика и очувања културе и тиме се заправо бавим у Канади, нагласила је Лаковићка.

Она је додајала да “Срби често мисле да они нису важни да имају осјећај да су за нешто криви, што није тачно”, тако да у својим пјесмама често истиче осјећај поноса и кроз поезију жели да српску дјецу у Канади учи о важним личностима наше историје.

Овом приликом малишане је обрадовала и школским прибором.

Чланице КСС “Царица Милица” са гошћом из Канаде

Ауторка је неколико књига, међу којима је и дјело под назовом “Зашто смо отишли”, које садржи 24 истините приче у којима су актери говорили о својим судбинама приликом одласка из бивше Југославије.

Гордана Петковић Лаковић је рођена 1960. у Београду, а са породицом већ 25 година живи и ради у Торонту. Мајка је четворо дјеце, има двоје унучади и члан је Српске националне академије и Удружења писаца “Десанка Максимовић” и удружења “Nikola Tesla educational corporation”, непрофитне организације која се бави прикјупљањем средстава за образовање дјеце о славном научнику и другим темама везаним за српску заједницу.

Дервента Kафе

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here