Vijesti Društvo Не заборавља коријене: Канадска хуманитарка стиховима и поклонима увеселила најмлађе Дервенћане

Не заборавља коријене: Канадска хуманитарка стиховима и поклонима увеселила најмлађе Дервенћане

0

У организацији Кола српских сестара “Царица Милица” и Народне библиотеке “Бранко Радичевић” вечерас је одржана књижевна вече за дјецу на којој се најмлађим Дервенћанима представила књижевница и хуманитарка Гордана Петковић Лаковић.

Дервента није случајно одабрана за ово гостовање, с обзиром да дуже времена познајем Ђурђу Пијетловић, предсједницу КСС “Царица Милица”, рекла је овом приликом канадска хуманитарка српских корјена.

Уз њу сам мало више сазнала о Дервенти и причајући са њом сам пожељела да учиним нешто за дјецу Дервенте, наравно у границама својих могућности. Морамо да анимирамо дјецу да упознају писце које их могу научити нечему новом. Иако сам већ дуго у емиграцији, поборник сам српске културе, језика и очувања културе и тиме се заправо бавим у Канади, нагласила је Лаковићка.

Она је додајала да “Срби често мисле да они нису важни да имају осјећај да су за нешто криви, што није тачно”, тако да у својим пјесмама често истиче осјећај поноса и кроз поезију жели да српску дјецу у Канади учи о важним личностима наше историје.

Овом приликом малишане је обрадовала и школским прибором.

Чланице КСС “Царица Милица” са гошћом из Канаде

Ауторка је неколико књига, међу којима је и дјело под назовом “Зашто смо отишли”, које садржи 24 истините приче у којима су актери говорили о својим судбинама приликом одласка из бивше Југославије.

Гордана Петковић Лаковић је рођена 1960. у Београду, а са породицом већ 25 година живи и ради у Торонту. Мајка је четворо дјеце, има двоје унучади и члан је Српске националне академије и Удружења писаца “Десанка Максимовић” и удружења “Nikola Tesla educational corporation”, непрофитне организације која се бави прикјупљањем средстава за образовање дјеце о славном научнику и другим темама везаним за српску заједницу.

Дервента Kафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here