Vijesti Kultura i obrazovanje Nakon 35 godina ponovo u školskim klupama – FOTO

Nakon 35 godina ponovo u školskim klupama – FOTO

0

Četrdeset pet nekadašnjih učenika OŠ „19. april“ iz generacije 1980/88 ovog vikenda su obilježili 35 godina od „male“ mature zajedničkim obilaskom škole i druženjem.

Obilježavanje godišnjice, ali i simbolična zajednička “proslava” pedesetih rođendana, započela je okupljanjem pred školom, a potom su sa svojim nekadašnjim profesorom Ivom Gavranom ponovo zasjeli u školske klupe.

Sve što se dešavalo od početka rata naovamo dovelo je do toga da je većina bivših školskih drugara došla iz regiona i inostranstva, te poneko iz okolnih mjesta, kaže Svjetlana, jedna od učesnica okupljanja.

Bilo je zaista emotivno i s radošću smo obišli prostorije škole prisjećajući se lijepih školskih dana. Nastavnik Ivo Gavran nam se u učionici obratio prigodnim riječima dobrodošlice, osvrćući se na prošli period i vrijeme kad smo pohađali osnovnu skolu. Poželio nam je sve najljepše u vremenu koje dolazi, a mi njemu dobro zdravlje i sreću u penziji. Zajedno smo odali poštovanje nastavnicima koji nisu više sa nama minutom ćutnje, priča Svjetlana.

Druženje školskih drugara nastavljeno je na Babinom brdu uz muziku.

Nastavniku Ivi smo uručili simboličan poklon, a mi smo poželjeli da se ponovimo okupimo već na godinu, da ne čekamo narednih pet godina. Imali smo i 2 torte, jednu za proslavu 35 godina od mature, a drugu zajedničku za jer smo postali smo pedesetogodišnjaci ove godine, kroz osmijeh kaže Svjetlana.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here