Vijesti Društvo Nema novih slučajeva zaraze korona virusom, testirani i medicinski radnici

Nema novih slučajeva zaraze korona virusom, testirani i medicinski radnici

1

Zaključno sa 17. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 359 osoba, a pozitivno je bilo njih 47, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Juče je iz Ministarstva zdravstva saopšteno da su u okviru aktivnog nadzora testirana još 54 zdravstvena radnika iz više lokalnih zajednica među kojima i oni iz Dervente, te da u našem Domu zdravlja nije bilo zaraženih medicinara.

Od ukupnog broja zaraženih 34 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno devet zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a jedno izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (47) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 11, a otpušteno 8 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 235 osobe.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here