Vijesti Kultura i obrazovanje Nenad Simić zastupljen u Zborniku poezije

Nenad Simić zastupljen u Zborniku poezije

0

Među grupom autora internet poezije „Almanah broj 1 Nova poetika“ našlo se i ime Nenada Simića iz Dervente, koji je u zajedničkom zborniku zastupljen sa pet pjesama. Simićeve pjesme su u potpunosti posvećene gradu u kojem je rođen i gdje živi i radi.

Nenad Simic zastupljen u Zborniku poezije

Za sada Simić je jedini zastupljeni pjesnik iz Republike Srpske, a prvenac i štampanje knjige internet poezija Almanah 1, je i početak saradnje sa izdavačom i ujedno put koji se otvara i drugim pjesnicima naše zemlje, da zajednički grade pokidane mostove i veze.

Izdavač knjige je Književno izdavačka zadruga „Centar“ Beograd, a knjigu su uredili Milomir Bata Cvetković i Zorica Nikolić Milinović.

– Kada bi pojasnio ideju za nastanak ove knjige, u lično ime, jedino bi rekao da nisam u stanju poštovati ni ljude ni djela koji se ne potpisuju ličnim imenom i prezimenom, nego imenom grupe, klana, partije, nacije, vjere, rase…između ostalog napisao je urednik knjige Milomir Bata Cvetković.

Simić je član SKK“Vihor“ Derventa i u planu ima izdavanje samostalne zbirke pjesama i misli pod nazivom „Svagda“, koje opet u potpunosti su posvećene gradu u kojem živi i stvara.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here