Vijesti Društvo Nevrijeme zahvatilo Derventu, dejstvovala i protivgradna zaštita

Nevrijeme zahvatilo Derventu, dejstvovala i protivgradna zaštita

0
Printscreen Youtube/Milorad Skiba Nović

Sinoć je Derventu i okolinu zahvatilo jako nevrijeme, praćeno intenzivnin pljuskovima i udarima vjetra.

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite juče je preveden u punu pripravnost u vremenskom periodu od 17.00 do 24.00 časa na teritoriji gradova Bijeljina, Prijedor, kao i Brčko Distrikta, te opština Gradiška, Srbac, Kozarska Dubica, Prnjavor, Laktaši, Derventa, Brod, Donji Žabar, Pelagićevo, Vukosavlje, Gradačac, Ugljevik i Zvornik.

Poslije 20 časova područje uz rijeku Savu zahvatio je drugi talas nestabilnosti koji traje do ponoći. Intenziteti su bili umjereni, ali je nekoliko ćelija dostiglo nivo gradoopasnosti i kao takve su ulazile u naše branjeno područje. U periodu od 23.11 do 23.47 časova dejstvovalo je 12 protivgradnih stanica i ispaljena ukupno 21 protivgradna raketa na teritorijama Grada Bijeljina (2 stanice, 6 raketa), Brčko Distrikta (2 stanice, 2 rakete) i opština Gradačac (4 stanice, 8 raketa), Pelagićevo (1 stanica, 1 raketa), Derventa (1 stanica, 1 raketa), Brod (1 stanica, 2 rakete ) i Šamac (1 stanica, 1 raketa), stoji u saopštenju Protivgradne zaštite Republike Srpske.

Četiri najjače ćelije koje su u drugom talasu razvijene i prešle preko Save sa područja Hrvatske ka teritorijama opština Derventa, Prnjavor, Donji Žabar, Pelagićevo, Gradačac i Ugljevik ipak su proizvele samo intenzivne pljuskove sa sugradicom bez štete, a nakon ulaska na branjeno područje i dejstvovanja raketama, došlo je do njihovog slabljenja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here