Vijesti Kultura i obrazovanje Nezaboravna 30. godišnjica mature: Posjeta školi, limuzina i slavlje uz nastup muzičke...

Nezaboravna 30. godišnjica mature: Posjeta školi, limuzina i slavlje uz nastup muzičke zvijezde – FOTO

0
Foto: MPM studio

Više od stotinu nekadašnjih učenika prosvjetne, prevodilačke, geodetske, obućarske, veterinarske i matematičke škole potrudilo se da obilježavanje 30. godišnjice mature bude pravi doživljaj.

Boravak u klupama i podsjećanje na školske dane, prevoz limuzinom za pripadnice ljepšeg pola od SŠC „Mihajlo Pupin“ do Babinog brda i nastup pobjednika „X faktora“ Amela Ćurića samo su dio sadržaja koji su ovo veče učinili nezaboravnim.

Nakon što su nekadašnji učenici prosvjetne, prevodilačke i geodetske škole obilježili dvije decenije od mature, ovog puta su im se pridružili i kolege veterinari, obućari i matematičari, kaže jedan od organizatora Branko Katanić.

Radilo se o velikoj organizaciji i izazovu, jer nije bilo lako okupiti više od 100 tadašnjih učenika. Posebno bih istakao one koji žive po cijelom svijetu, a izdvojili su vrijeme da dođu i ispolje emociju prema svojoj generaciji i gradu. Dobra energija nas je pratila tokom više od 6 mjeseci priprema i zaista je bilo fantastično veče. Sa našim nekadašnjim profesorom, a kasnije mojim kolegom i direktorom, Slobodanom Jamedžijom, podijelili smo iskustva o protekloj deceniji i bilo je dirljivo, kazao je Katanić, dodajući da je sve začinio sjajan muzički repertoar iz njihovih tinejdžerskih dana.

Tako je po prvi put godišnjicu mature zajednički provelo nekoliko škola generacije srednjoškolaca 1984-1988, a tim povodom mnogi su u naš grad stigli iz brojnih zemalja Evrope, ali i Amerike i Australije.

Fotografije MPM studio:

Derventa Cafe/Foto: MPM studio

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code