Vijesti Politika Nezakonite odluke

Nezakonite odluke

0

U aprilu ove godine od Odjeljenja za stambeno komunalne poslove dostavljena su rješenja za plaćanje komunalne naknade, a po osnovu korišćenja stambenog prostora, ali samo u stambenim zgradama. Predmetni stan o kojem pišem kupljen je od “Grmeč Gradnje” 2005. godine, ugovor je ovjeren kod Osnovnog suda, a za stan uplaćen porez.

Nezakonite odluke

Građevinsko zemljište na kojem je napravljena stambena zgrada otkupljeno je i isplaćeno u cjelosti od strane građevinskog preduzeća “Grmeč Gradnja”.

Rješenje za plaćanje komunalne naknade su dobili samo vlasnici stanova u stambenim zgradama, dok su vlasnici privatnih kuća, kojih je daleko više, nisu – pitanje je zašto? Ako je opština htjela uvećanje budžeta na ovaj način, nije postigla cilj, jer je privatnih kuća daleko više i sa mnogo – mnogo više stambenog prostora, sa 200 i 300 metara kvadratnih. Ovom odlukom je otvorila samo diskriminaciju prema građanima u stambenim zgradama, a kunemo se u jednakost i ravnopravan položaj pred Ustavom i zakonima. Vlasnici velikih kuća sa dvije i tri etaže su izdali višak stambenog i poslovnog prostora i ubiru ne malu rentu, pa sad da plaćaju i komunalnu naknadu, e ne bi bilo pravo. Molio bih nadležne u stambeno komunalnom odjeljenju da provjere gdje se još plaća ova naknada u Republici Srpskoj, kao i da li je protivustavna, jer sam čuo da je slična odluka odobrena na Ustavnom sudu Republike Srpske. U rješenju ste napisali da građanin ima pravo žalbe u roku od 15 dana od prijema rješenja, ali naravno da žalba bude taksirana sa 10 KM administrativne takse.

U Derventskom listu od 15. decembra 2011. godine ste napisali obavještenje da svi građani plate do Nove godine nabrojane naknade u tom obavještenju sa posebnim naglaskom za komunalne naknade, vrsta prihoda 722411, pa kad javno tražite plaćanje, molim Vas da javno odgovorite i na ovo moje kratko pismo.

Pismo čitaoca:

Pijetlović (Simeuna) Pero – Derventski list Broj 2274

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here