Vijesti Društvo Nezavisni odbor intervjuisao kandidate za direktora Policije

Nezavisni odbor intervjuisao kandidate za direktora Policije

0

Članovi Nezavisnog odbora su na 7. sjednici ovog tijela obavili intervje sa kandidatima za direktora Policije Republike Srpske – aktuelnim direktorom Policije Sinišom Kostreševićem i aktuelnim zamjenikom načelnika Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Vladom Jovanićem.

Nezavisni odbor nastavlja dalje aktivnosti na sprovođenju procedure izbora direktora Policije Republike Srpske na način kako je to propisano Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima.

Ova procedura podrazumijeva nadalje odabir kandidata, pribavljanje mišljenja ministra unutrašnjih poslova o odabranom kandidatu za direktora, te predlaganje Vladi Republike Srpske kandidata za direktora Policije.saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Nezavisnog odbora Gojko Pavlović, a prisustvovali su članovi Željka Mileusnić, Jovo Marković, Radenko Vujasin, Saša Topić, te Dervenćani Mile Tadić i Lana Oro.

Direktora i zamjenika direktora Policije imenuje Vlada Republike Srpske na period od četiri godine, a na prijedlog Nezavisnog odbora.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here