Vijesti Društvo Ni daljine ih nisu spriječile: U Osinji proslavili jubilarnih 50 godina od...

Ni daljine ih nisu spriječile: U Osinji proslavili jubilarnih 50 godina od završetka osnovne škole

0

Nekadašnji učenici osinjske i okolnih područnih škola proteklog vikenda su zajedničkim okupljanjem obilježili 50 godina od kada su završili svoje osnovno obrazovanje.

Pedesetak drugara iz školskih klupa koji su malu maturu proslavili daleke 1974. godine stigli su u Osinju, ne samo iz Dervente i BiH, nego i iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz cijele Evrope.

To je generacija koja je prva u našem kraju masovno upisivana u školu, naročito žene. Nas je u peti razred 1970. krenulo 150 učenika u tri odjeljenja, a osmogodišnje obrazovanje steklo je nas 78. Imali i organizovanu ekskurziju i matursko veče, prisjeća je Branko Petrić, jedan od učenika.

Prisjećanje na školske dane upotpunili su svojim prisustvom nastavnici Ranko Vukajlović, Sead Prcić, Enes Hasičević i Milan Gavrić, te direktor škole Nedeljko Marić.

Napravili smo cjelodnevno druženje sa časom odjeljenske zajednice i prozivkom. Bili smo jedna dobra generacija, sa dobrim ocjenama, iako su bili strogi kriterijumi. Ali i oni koji su bili osrednji, zbog takvih kriterijuma, završili su dobre škole i postali uspješni ljudi. Niko od nas nije ukaljao svoj obraz, naglasio je Petrić.

Dijelom i zbog toga što ih je škola izvela na pravi put, školi su poklonili novčana sredstva, а cilj im je da slične donacije upriliče na okupljanjima koja planiraju svakih pet godina.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here