Vijesti Kultura i obrazovanje Nikolina Kalanj, učenik generacije: Ekonomija uvijek prvi izbor

Nikolina Kalanj, učenik generacije: Ekonomija uvijek prvi izbor

1

Ekonomski tehničar Nikolina Kalanj učenik je generacije Stručne i tehničke škole u školskoj 2019/20 kada su u pitanju četverogodišnja zanimanja. Ovo priznanje zaslužila je svojim predanim radom tokom čitavog školovanja, ostvarivši pritom prosječnu ocjenu od 5,00.

Nakon završenog osnovne škole u OŠ “Nikola Tesla”, naravno odličnim uspjehom, Nikolinin izbor bila je ekonomija.

Prilikom biranja srednje škole sam se bazirala na to da upišem ono zanimanje sa kojim bih se željela baviti nakon završenog školovanja. Za ekonomski smjer sam se opredijelila jer se pronalazim u toj materiji i zbog toga što mi pruža širok spektar poslova u budućnosti, kaže Nikolina.

Kao i velikom broju njenih drugara, kada pomisli na tek završenu srednju školu, prvo joj na um padaju druženja i uspomene koje su nastale tokom protekle četiri godine.

Doživjeli smo mnogo lijepih uspomena, upoznali mnogo novih ljudi, posjetili smo zajedno mnoge destinacije, organizovali druženja, izlete… Takođe, pamtim i profesore koji su se trudili da prenesu znanje na nas, ali isto tako i da nas nauče pravim vrijednostima, kaže Nikolina.

Priznanje učenik generacije Nikolini predstavlja krunu rada i zalaganja u prethodnom periodu, ali i dodatnu motivaciju da svoje obrazovanje podigne na viši nivo.

Kao najveći uspjeh ostvaren na takmičenjima izdvojila bih učešće u projektu CIVITASA “Projekt građanin/Ja građanin”. Iako ovo nije individualni uspjeh, već projekat u kojem je učestvovao moj razred, za mene ima veliku važnost jer smo osvojili prva mjesta na školskom i regionalnom takmičenju, pa smo našu regiju predstavljali na Finalnoj smotri u Sarajevu. Od ostalih takmičenja izdvojila bih školska iz matematike, monetarne ekonomije i bankarstva. Takođe, trebala sam da predstavljam našu školu na regionalnom takmičenju iz knjigovodstva u aprilu ove godine, ali smotra nažalost nije održana zbog sutuacije sa korona virusom, ističe svoje uspijehe budući student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here