Vijesti Kultura i obrazovanje Nizom zanimljivih prezentacija osnovcima predstavljena zanimanja SŠC “Mihajlo Pupin” – FOTO

Nizom zanimljivih prezentacija osnovcima predstavljena zanimanja SŠC “Mihajlo Pupin” – FOTO

0

Nizom zanimljivih prezentacija i posjetama kabinetima praktične nastave učenici derventskih osnovnih škola pobliže su se upoznali sa zanimanjima koja SŠC „Mihajlo Pupin“ nudi u predstojećem upisnom roku.

Posebnu pažnju učenika privukle su CNC mašine, robotići, dron, računari i mini-hemijski eksperimenti, ali i zanimljivi zadaci i predstavljanja opšte i računarsko-informatičke gimnazije i drugih zanimanja.

Pred učenicima je jedna od najvažnijih životnih odluka, poručila je direktorica ove obrazovne ustanove Gordana Asentić.

Od ove odluke zavisi kakav ćete posao raditi kad završite školu ili fakultet, kakvu ćete egzistenciju osigurati sebi i svojoj porodici i o njoj trebate jako dobro razmisliti. Iako nije jednostavno, potrebno je da uskladite svoja stečena dosadašnja znanja i vaše interese i zanimanja kako bi nekada sa ljubavlju odlazili na posao, ali i da odaberete zanimanje koje će vam omogućiti pristojnu zaradu i dalje usavršavanja, kako bi bili u poziciji da birate gdje ćete da radite, posavjetovala je direktorica Asentić buduće učenike.

Gordana Asentić

Planom upisa u SCŠ „Mihajlo Pupin“ predviđen je upis razeda u četverogodišnja zanimanja gimnazije opšteg smjera, gimnazije računarsko-informatičkog smijera, tehničara informacionih tehnologija, tehničara mehatronike i medicinskih tehničara, kao i kombinovano odjeljenje trogodišnjih zanimanja električara-elektroinstalatera i auto-električara.

Novina u predstojećoj školskoj godini biće upravo odjeljenje medicinskih tehničara, prvo nakon četiri duge decenije.

– Jako nam je drago zbog upisa ovog zanimanja koje će se u okviru prve i druge godine odvijati u kabinetima praktične nastave u školama, a u trećem i četvrtom u Domu zdravlja i bolnici u Doboju. Učenicima treba skrenuti pažnju da se ipak radi o učenju o osnovnim medicinskim radnjama, tako da oni koji već sada znaju da žele biti ljekari bolje da upišu opštu gimnaziju kako bi stekli sveobuhvatnije znanje koje doktori treba da imaju, naglasila je Asentićeva.

Učenici će imati priliku da se sa zanimanjima upoznaju i na predavanjima koja će biti upriličena i u njihovim matičnim školama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here